Sporters

Dit zijn onze sporters

Onze sporters zijn meer dan alleen atleten; ze zijn pioniers, doorzetters en ambassadeurs. Zij laten zien dat sport toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen, ongeacht de obstakels die het leven op hun pad heeft gezet. 

Maak kennis met de gezichten achter de prestaties, de drijvende krachten achter de successen en de inspirerende verhalen die schuilgaan achter elke overwinning. Ontdek hoe sport niet alleen hun fysieke welzijn verbetert, maar ook bijdraagt aan zelfverzekerdheid, nieuwe vriendschappen en een diepgaand gevoel van eigenwaarde. De sporters van de Marloes Vos Foundation staan symbool voor de overtuiging dat elke beperking slechts een uitdaging is om te overwinnen, en dat sport de weg is naar een leven vol mogelijkheden en vreugde. 

Marloes vos

Long Distance Triathlons

Maak kennis met Marloes Vos, een vastberaden adaptive triathlete die de volledige afstand triatlon niet slechts als uitdaging ziet, maar als een kans voor persoonlijke groei. Haar ultieme doel is helder: racen op het WK Ironman in 2025. 

Na maar liefst 10 jaar in een rolstoel te hebben gezeten als gevolg van een spieraandoening, heeft Marloes haar leven omarmd als een triomf van wilskracht. Sport fungeert nu niet alleen als haar uitlaatklep, maar ook als medicijn, en ze duikt vol enthousiasme in de uitdagende wereld van de triatlonsport. 

Zij zet zich met hart en ziel in voor adaptive athletes, gelovend in de kracht van toegankelijke sport voor iedereen. Haar focus ligt niet alleen op persoonlijk succes, maar ook op het creëren van mogelijkheden voor anderen. Met het oog op 2025 streeft ze ernaar het podium te betreden op het prestigieuze WK Ironman. Dit is niet alleen voor haar eigen triomf, maar ook om de mogelijkheden voor adaptive atleten wereldwijd te belichten. 

Marloes Vos is niet alleen een atlete; ze is een pleitbezorger voor toegankelijke sport, een bron van inspiratie voor adaptive athletes wereldwijd. Haar reis van rolstoel naar triathlon illustreert de ongeëvenaarde kracht van de menselijke geest en fungeert als een stralend voorbeeld van hoe sport grenzen kan doorbreken en mogelijkheden kan scheppen voor iedereen. 

Djoke van Marum

Ex-paralympisch zitvolleybalster, rolstoeltennis, triathlonsport

Maak kennis met Djoke van Marum, een gedreven individu dat haar leven vormgeeft met een indrukwekkende combinatie van sportieve prestaties en toewijding aan anderen. Djoke, woonachtig in Huizen en werkzaam als trainer bij Koninklijk Visio, heeft een buitengewone reis afgelegd, gedreven door vastberadenheid en passie. 

Ex-paralympisch zitvolleybalster met 25 jaar ervaring in het Nederlands Zitvolleybalteam, heeft Djoke vier keer deelgenomen aan de Paralympische Spelen en mag trots zijn op het winnen van zilver en brons. Haar indrukwekkende reis gaat verder dan de internationale podia; Djoke is 4 keer wereldkampioen en 7 keer Europees kampioen geworden met haar team. 

Haar sportieve avontuur evolueerde in 2018 toen ze stopte als zitvolleybalster en haar passie ontdekte voor de triathlonsport. Vastberaden om nieuwe uitdagingen aan te gaan, dompelt ze zich volledig onder in deze veeleisende discipline, waar ze op elk onderdeel haar grenzen verlegt. 

Naast haar sportieve prestaties, inspireert Djoke met haar levenshouding, samengevat in krachtige quotes: “Mijn beperking is een uitdaging!” en “Ik denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden en uitdagingen!”. Djoke van Marum is niet alleen een atlete; ze is een bron van motivatie en vastberadenheid voor iedereen die dromen najaagt en uitdagingen omarmt. 

Wil jij ook ambassadeur zijn en toewerken naar een mooi doel?

Bij de Marloes Vos Foundation zoeken we individuen met een passie voor sport en de wens om het verschil te maken voor adaptive atleten. Ben jij vastbesloten om de impact van sport te laten zien en wil je samen met ons obstakels overwinnen om sportdromen waar te maken? Word dan ambassadeur en laten we samen bouwen aan een inspirerend doel! 

Laat ons weten waarom jij gelooft in de kracht van sport voor adaptive atleten en hoe je wilt bijdragen aan onze missie. Neem contact met ons op via de contact button en laten we samen de weg vrijmaken voor inclusieve sportdromen!